BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥ ♥NooNa♥

Wednesday, 2 May 2012

Apa makna S.A.H.A.B.A.T

Views

Pd suatu hari d sekolah,, seorang murid bertanya pd guru..

ketika itu guru  tersebut sdg mngajar mengenai kasih sayangPELAJAR: "cikgu,,mcm mana kita nk pilih seseorang yg terbaik sebagai org yg paling kita syg?? mcm mna juga kasih syg itu nk berkekalan??CIKGU:  :ok..kmu ikut ape yg sy suruh. kamu pergi ke padang. kamu berjalan d atas rumput smbil  memandang rumput d dpn kamu. pilih yg PALING CANTIK tnpa menoleh ke belakang lagi  walau sekali. Dan petik rumput ygPALING CANTIK,,bwa ke kelas..

apabila plajar trsebut pulang k kelas,,tiada sehelai rumput pun d tangan nya. Cikgu nya hairan dan bertanya.....


CIKGU:   knp xda rumput yg d pilih????


PELAJAR:: td msa sy berjln,,sy carilah rumput yg pling cntik. mmg ada byk yg pling cntik tp cikgu kata petik yg pling cntik mka sy pun trus berjalan ke dpn smbil mncari yg pling cntik tnpa menoleh ke blakang lg. Tp...smpai d pnghujung padang,,sy xjumpa pun yg plling cntik. Mungkin ade diantara yg d belakang sy td ada  rumput yg pling cntik..tp dah cg ckp xboleh menoleh ke belakang smula,,jd tiadalah rumput yg sy boleh petik"

CIKGU:  : YA..itulah jwpan nya. Mknanya apabila kta telah brjumpa dgn seseorang yg kita syg,jgnlah kita mncri yg lebihbaik dari itu,, kita patut hargai org yg d depan kita sebaik2nya.Jgn kita menoleh ke blakng lg krn yg dah berlaku tetep dh berlaku. Smogayg berlalu xkn berulang lg. DAN ingtlah org yg pling kita syg itulah yg pling cntik & pling baik.Maupun nk d ikutkan byk lg yg cntik dan baik spt rumput td.........


moral: "......HARGAILAH DENGAN APER YG KITA MILIKI......"“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.

No comments:

Post a Comment